Ovnsbakt dessertgrøt med bananer og bær

En herlig dessert, som også kan brukes som frokost, lunsj og kvelds hvis man reduserer/fjerner mengden sukker, vaniljesukker og margarin.

Oppskriften gir 10 porsjoner.

 

Næringsberegning:
Link til næringsberegning av 1 porsjon av denne oppskriften i Kostholdsplanleggeren.
Hva er Kostholdsplanleggeren?

 

Ingredienser:

  • 200 g havregryn
  • 60 g valnøtter, ristet og grovhakket
  • 50 g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 ts kanel
  • ½ ts fint havsalt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 stort egg
  • 30 g margarin, smeltet
  • 4,5 dl ekstra lettmelk
  • 2 godt modne bananer, skåret i skiver
  • 200 g bær, friske eller frosne (f.eks. en blanding av bringebær, blåbær og rips)

 

Fremgangsmåte:

  • Forvarm ovnen til 190º og kle en liten ildfast form (firkantet eller oval) med bakepapir.
  • Bland havregryn, halvparten av valnøttene, sukker, bakepulver, kanel, vaniljesukker og salt i en bolle.
  • I en annen bolle visper du sammen melk, egg og margarin.
  • Legg bananskivene i bunnen av den bakepapirkledte formen.
  • Strø over to tredjedeler av bærene, og ha havregrynblandingen over dem.
  • Hell sakte melken over havregrynene, og bank formen lett mot benken et par ganger for å distribuere melken jevnt i havregrynene.
  • Strø over resten av bærene og valnøttene.
  • Stek grøten i 35-45 minutter, til den er gyllen på toppen og grøten har stivnet.

 

Serveringstips:

Serveres gjerne med en klatt mager vaniljekesam (1 ss mager vaniljekesam gir 11 kcal).

Dersom mengden sukker, vaniljesukker og margarin fjernes/reduseres i oppskriften, er grøten et ypperlig alternativ til brødmat - enten til frokost, lunsj eller kveldsmat. Spises gjerne sammen med litt yoghurt naturell eller gresk yoghurt.

 

Næringsinnhold per porsjon:

Energi: 217 kcal
Fett: 9,3 g (hvorav 1,7 g mettet fett)
Tilsatt sukker: 5,5 g

                                                                                     

ovnsbakt_dessertgrot.jpg