Gulrotkake

Ingredienser:

  • 2 egg
  • 30 g Sukrin+
  • 50 g Sukrin Gold
  • 80 g havremel (bruk gjerne en annen grov meltype)
  • 120 g kesam, mager
  • 1 ts bakepulver
  • 1½ ts kanel + 1 ts kardemomme
  • 1 ts ekte vaniljepulver (evt. frø fra 1 vaniljestang og noen dråper vaniljeessens)
  • ½ dl vann, dersom det er nødvendig
  • 1 gulrot på ca. 120 g

 

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 175°.
    Rasp gulroten, og rør sammen alle ingrediensene til en jevn kakerøre.
    Juster evt. med litt vann om det er nødvendig.
  • Hell røra i ønsket form med bakepapir.
    Enkel oppskrift passer til rund form på 20-22 cm i diameter og firkantet form på 14x18 cm.
    Her er det brukt firkantet form.
  • Stek midt i ovnen i 15 - 20 minutter, eller til kaka akkurat er gjennomstekt.
    Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

 

 

Glasur:

  • 1 pk. Philadelphia light (200 g)
  • 100 - 150 g Sukrin melis
  • 1 ts ekte vaniljepulver (evt. frø fra 1 vaniljestang eller steviadråper vanilje)

 

Fremgangsmåte:

Miks sammen til en jevn og klumpfri glasur, og smak til med sukrin melis og vaniljesmak.
Smør kremen over den avkjølte kaka, og oppbevar den i kjøleskapet i en matboks eller lignende.
Da holder den seg saftig og god i minst 3-4 dager.

 

gulrotkake.jpg