Eplegele med vaniljesaus

Her får du oppskriften på en god dessert som inneholder færre kalorier enn mange andre desserter.

Vaniljesaus (ca. 10 porsjoner)

 

Ingredienser:

  • 5 dl lettmelk
  • ½ vaniljestang
  • 1,5 ss natreen strø
  • 1 eggeplomme
  • maizena (Maisstivelse)

 

Fremgangsmåte:

  • Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  • Kok opp melk, vaniljestangen, vaniljefrøene og natreen. Ta ut vaniljestangen når det har kokt opp.
  • Pisk eggeplommen og hell den varme melkeblandingen i en stråle oppi egget, fortsett å piske hele tiden.
  • Kok opp blandingen igjen, og jevn til med maizena utrørt i vann.
    Mengden maizena varierer etter hvor tykk du vil ha sausen.
    Kok sausen i ca. 2 minutter.

 

 

Eplegele:

  • eplejuice
  • gelantin

 

Følg målene bak på gelantinpakken for mengden gelantin til gele av «vann» (juice).

Fremgangsmåten skal stå bak på pakken.

 

Ha en smakelig dessert.

 Eple _vanilje1