Hjemmelagde halvgrove hamburgerbrød

En sunn og saftig hamburger smaker ekstra godt med hjemmelaget hamburgerbrød. Varier gjerne mellom å servere med kjøtt, kylling eller fisk

Oppskriften gir 6 porsjoner

 

Ingredienser:

 

Hamburgerbrød:

  • 25 g margarin
  • 3 dl ekstra lett melk
  • 25 g gjær (½ pakke)
  • ½ ts salt
  • 2 dl sammalt hvete, fin (100 g)
  • 4,5 dl hvetemel (250 g)

 

Pensling og dryss:

  • 2 ss ekstra lettmelk
  • 2 ss sesamfrø

 

 

Fremgangsmåte:

  • Forvarm stekeovnen til 200 °C.
  • Smelt margarin i en kjele, dra kjelen fra varmen og ha i melken. Blandingen skal være lunken, ca. 37 °C.
  • Smuldre gjæren i en bolle og hell i væsken. Rør til gjæren er oppløst.
  • Tilsett salt og mel og rør deigen grundig sammen slik at den blir glatt og smidig. Bruk så mye mel at deigen ikke klisser og elt den godt.
  • Del deigen i 6 biter og rull hver bit til en flat bolle, ca. 10 cm i diameter.
    Legg bollene på bakepapir på en stekeplate, dekk til med plast og sett dem lunt til heving i ca. 15 minutter.
  • Pensle bollene med melk og dryss på litt sesamfrø før steking.
    Stek hamburgerbrødene midt i ovnen i ca 15-20 minutter. Avkjøles på rist.

 

Næringsinnhold per hamburgerbrød (ca. 120 g):

Energi: 260 kcal
Protein: 9 g
Fiber: 4 g

 

hamburgerbrød.jpg

 

Oppskrift og bilde fra Tine.no