Vegetar couscous

Her er et godt vegetar-alternativ.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Næringsberegning:
Link til næringsberegning av 1 porsjon av denne oppskriften i Kostholdsplanleggeren.
Hva er Kostholdsplanleggeren?

 

Ingredienser: 

  • 1 rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss olje
  • 1 stk chili
  • ½ ts ingefær
  • ½ ts malt kanel
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 ½ dl gr.sak buljong
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks kikerter
  • 1 squash
  • 1 dl rosiner
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss finhakket persille
  • 2 ss finhakket koriander
  • 120 g couscous

 

Fremgangsmåte:

  • Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Skjær squash, tomatene og gulrøtter i terninger.
  • Varm olje i panne. Fres løk og hvitløk med chili, ingefær og kanel.
  • Tilsett buljong, gulrøtter, tomater, kikerter, squash og rosiner. La koke i 5-6 min.
  • Kok couscous og tilsett finhakka urter.

 

Anrettes på fat med grønnsaksstuing over.

 

Energimengde: ca. 290 kcal pr. porsjon.