Rugbrød

Rugbrød er alltid god mat for kroppen!

Næringsberegning:
Link til næringsberegning av 1 porsjon av denne oppskriften i Kostholdsplanleggeren.
Hva er Kostholdsplanleggeren?

 

Ingredienser: 

  • 1 kg sammalt hvete, fin
  • 500 g sammalt rug, fin
  • 200 g helkorn (som har stått i bløt over natten)
  • 1 pk tørrgjær
  • 2 strøkne ts salt
  • 9 dl kruskakli
  • 2 dl linfrø
  • 1,8 ltr lunkentvann

 

Fremgangsmåte:

  • Ha vann over helkorn og la dette stå over natta.
  • Bland alle ingrediensene.
  • La deigen gå i en mikser i ca. 10-15 min på middels hastighet. Deigen skal være ganske løs.
  • La den stå og heve til dobbel størrelse. Ha den i brødformer og etterhev i en halv time. 
  • Stekes på ca. 200 grader i 45 min.