Matmuffins / grønnsaksmuffins

Muffins kan være mer enn bare søte. Her får du en oppskrift som kan passe både som mellommåltid og frokost!

Næringsberegning:
Link til næringsberegning av 1 porsjon av denne oppskriften i Kostholdsplanleggeren.
Hva er Kostholdsplanleggeren?

 

Ingredienser:

 

  • 4 stk egg
  • 6 ss matyoghurt
  • ca. ½ dl olivenolje
  • 2 stk gulrøtter
  • ½ stk squash
  • ½ stk purre
  • ½ stk rød paprika
  • 5 dl havregryn
  • 2 dl sammalt hvete
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts cayennepepper
  • litt salt og pepper
  • litt lett ost til gratinering

 

Fremgangsmåte:

  • Pisk egg, yoghurt og olje sammen i en bolle.
  • Gulrøtter og squash kuttes i små biter eller rives på råkost. Bland grønnsakene i eggeblandingen.
  • Tilsett krydder, mel og havregryn og bland godt sammen.
  • Hell blandingen i små, smurte muffinsformer, og dryss ost på toppen.
  • Stekes i ca. 30 minutter på 180 grader, til osten på toppen er gyllenbrun.
  • La muffinsene hvile noen minutter, før du avkjøler dem på rist.

 

Kan spises varme eller kalde.

 

Om du lager 15 muffins av denne oppskriften blir energiinnholdet 150 kcal/stk, som er en passe størrelse på et litt større mellommåltid.

Dersom du tar røren i store muffinsformer (8 stk) blir kaloriinnholdet per muffins ca. 280 kcal. Det tilsvarer energimengden i en frokost.