Linsesuppe med strimlet kjøtt

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Næringsberegning:
Link til næringsberegning av 1 porsjon av denne oppskriften i Kostholdsplanleggeren.
Hva er Kostholdsplanleggeren?

 

Ingredienser:

  • 400 g tynnstrimlet svinekjøtt
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 stk finhakket chili
  • ½ stk finhakket kinesisk hvitløk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • ½ boks tomatpurè
  • 4 dl ferdig kokte røde linser
  • 1 l vann
  • 1-2 ts buljongpulver

 

Fremgangsmåte:

  • Fres løk, hvitløk og chili i en gryte med litt olje.
  • Tilsett linser, tomater, vann og buljong. La suppen småkoke i ca. 20 minutter.
  • Stek kjøttstrimlene raskt i en panne, krydre med litt salt og pepper.
  • Tilsett kjøttet i suppen og la den stå og trekke i 10 minutter til.
  • Smak til med mer krydder hvis ønskelig.
    Her kan man også ha i andre grønnsaker for å få en mer fyldig suppe, f.eks: gulrot, selleri, squash m.m.