Laks i wok

Laks på Østens vis.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Næringsberegning:
Link til næringsberegning av 1 porsjon av denne oppskriften i Kostholdsplanleggeren.
Hva er Kostholdsplanleggeren?

 

Ingredienser:

  • 600 g laksefilet i terninger
  • 4 stk vårløk i skiver
  • 1 stk rød paprika i strimler
  • 1 stk rødløk i strimler
  • ½ hakket kinesisk hvitløk
  • 4 stk sjampinjong i skiver
  • 4 stk gul cherrytomat  delt i to
  • 1 boks vannkastanjer

 

Marinade:

  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss revet frisk ingefær

 

Woksaus:

  • ½ dl soyasaus
  • 1 dl fiskebuljong (utblandet)
  • ½ ts maizenna

 

Fremgangsmåte:

  • Mariner lakseterningene i soyasaus, sitronsaft og revet ingefær i 10 minutter.
  • Stek lakseterningene til de er gylne på alle sider. Legg til siden.
  • Wok alle grønnsakene på høy varme i noen minutter. Legg lakseterningene tilbake i woken.
  • Bland sammen alle ingrediensene til sausen og hell over retten.

 

Kan serveres med kokt ris.