Kyllinggryte med kikerter og tomat

En god kyllinggryte fra matkurset.

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Næringsberegning:
Link til næringsberegning av 1 porsjon av denne oppskriften i Kostholdsplanleggeren.
Hva er Kostholdsplanleggeren?

 

Ingredienser:

  • 4 stk kyllingfilet i strimler
  • ¼ ts gurkemeie
  • ¼ ts malt spisskummen
  • litt salt og pepper
  • ¼ stk hakket chili
  • ½ stk hakket kinesisk hvitløk
  • 2 stk snittet vårløk
  • 1 stk rødløk
  • 2 stk paprika
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 boks hermetiske kikerter
  • 10 g hakket bladpersille

 

Fremgangsmåte:

  • Legg kyllingstrimlene i en bolle med krydderblandingen (gurkemeie, salt og pepper, chili og spisskummen). La det stå å trekke til seg smaken i ca. 5 minutter.
  • Varm litt olje i en stekepanne, ha i hvitløken og kyllingen og stek dette i 2-3 minutter.
    Sett det til side mens du steker resten av grønnsakene (unntatt vårløken).
    Når grønnsakene er ferdige, bland det sammen med kjøttet.
  • Tilsett tomater og skylte kikerter og la det trekke på svak varme i ca. 10 minutter.
  • Tilsett bladpersille og vårløk og smak til med krydder, salt og pepper før servering.