Jordbærsyltetøy med Sukrin

Ingredienser

  • 400 g rensede jordbær
  • ca. ½ dl sukrin
  • ¼ pakke Certo/Jam syltepulver
    (alternativt Sukrin+ som er dobbelt så søtt som sukker)

 

Fremgangsmåte:

  • Skyll jordbærene før hamsen fjernes. Del store jordbær. Fjern eventuelle skadede bær.
    Utenom jordbærsesongen kan du bruke frosne bær fra frysedisken.
  • Gi bærene et hurtig oppkok uten Sukrin. Rør syltepulveret sammen med jordbærene.
    Kok blandingen i 2 minutter under omrøring. Rør inn Sukrin/Sukrin+ og smak deg frem hvor søtt du vil ha det.
    Ikke bruk mer enn 220 g Sukrin til 1 kg bær, da vil syltetøyet kunne krystallisere/sukre seg.
    Gi syltetøyet et godt oppkok, så alt blir oppløst og syltetøyet gjennomkokt.
  • Fyll syltetøyet straks på rene, varme glass. Fyll glassene helt fulle.
    Skru lokkene godt på, og sett glassene opp ned til de er avkjølt. Oppbevar syltetøyet kjølig.

 

Næringsinnhold per 100 gram:
Energi: 28 kcal • protein: 0,4 • karbohydrat: 5,4 • fett: 0,2 • fiber: 1,6

 

jordbaersyltetoy med sukrin.png