Glutenfrie knekkebrød

Glutenfrie, gode, sunne knekkebrød.

Oppskriften gir 4 plater.

 

Næringsberegning:
Link til næringsberegning av 1 porsjon av denne oppskriften i Kostholdsplanleggeren.
Hva er Kostholdsplanleggeren?

 

Ingredienser:

  • 6 dl solsikkekjerner
  • 2,5 dl linfrø
  • 2,5 dl sesamfrø
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 5 dl glutenfrie havregryn
  • 6 ss fiberhusk
  • 2 ts salt
  • 1 l lunket vann

 

Fremgangsmåte:

  • Sett ovnen på 160 grader
  • Bland alt det tørre uten fiberhusken
  • Fiberhusken røres ut i vann
  • Hell den fuktige massen over det tørre og bland godt sammen.
    La det stå et par minutter før du smører det så tynt som mulig utover på bakepapir/plate.
  • Stekes i 1 time og 15 minutter. Etter 30 minutter ut i steketiden, rutes knekkebrødene opp i fine ruter. Fortsett stekingen til de er ferdige.

 

Knekkebrødene oppbevares best i tett boks.

(Husk at alle redskaper må være fri for mel og annet som kan føre til rester av hvetemel, bygg, havre eller rug)