Aktivitet er undervurdert

Skrevet av Widar Winther, aktivitetsveileder ved Evjeklinikken.

Hvis du ønsker å lykkes med livsstilsendring må du bestemme deg for at du virkelig vil.
Men det holder ikke med å ville det... Man må gjøre det!

Jeg fikk en veldig hyggelig mail fra en gjest som var her i 2009. I løpet av et år hadde han redusert vekta fra 135 kg til 75 kg. Og der var han den dag i dag ca. 5 år etter han begynte her på Evjeklinikken.

 

Hva har han gjort for å få det til?
Svært enkle grep viste det seg! De aller fleste kan kopiere denne metoden. Det du skal gjøre er enkelt,
men det er vanskelig for mange å gjennomføre det. Det er det som er problematikken med vektreduksjon og livsstilsendring. De aller fleste vet hva de skal gjøre, men gjør det likevel ikke.
Så hva var det han gjorde da? Han skal få fortelle selv. Vi avtalte å ikke oppgi navnet hans, men fikk lov til å bruke historien. Den er helt autentisk og sann; vi har forkortet noe, men ikke fjernet noe som kan forandre meningen i innholdet.

(PS: Vi har siden 2009 utvidet vår behandlingsmodell fra 4 uker til 12 ukers behandlingsforløp.)

 

Les, lær og gjør:

 

Hei Widar!

Til din informasjon så var de 4 ukene jeg var hos dere det jeg trengte.
I løpet av 12 måneder klarte jeg å komme meg fra ca. 135 kg til 75 kg på vekta. Dette har jeg klart å holde meg stabilt på, pluss/minus 2-3 kg, siden jeg var hos dere i mars 2009. Jeg passer på å gå den lange veien til kjøkkenet sammen med kona 6 dager i uken slik som på Evje (der jeg var heldig og bodde litt unna alt, spisesal, gymsal etc.), uansett vær. Det er ca. 2 km. I tillegg går jeg 2-3 km i lunsjen hver dag. Ingen søndag uten en langtur, på ski eller til fots.

Dette har, sammen med et godt innarbeidet kosthold, ført til at jeg ikke har noen vektproblemer eller andre helseplager i dag. Jeg har et blodtrykk på 120/80, mot 155/105 før Evje. Hvilepulsen er som regel mellom 44 og 52 slag i minuttet. Jeg sluttet med hjertemedisin (Sotakor) på eget initiativ samtidig med Evje, og har overlevd. Jeg sa ikke noe til legen før etter 7 måneder - så slapp han å engste seg unødig. Jeg brukte Cpap maske og hadde kraftig søvnapne da jeg var hos dere. Maska ble levert tilbake mot slutten av året.

Rekken av plager som ble borte med kiloene er lang, jeg blir nesten for rørt når jeg tenker på det. Jeg blir 52 år til uken og har ikke vært sprekere siden jeg var 17 år. Sist jeg var hos bedriftslegen sa hun at aldri hadde hun pustetestet en 50-åring med så god lungekapasitet. Jeg har vært heldig heldig, og kan ikke takke dere (og min kone som filmet meg med pustestopp om natten høsten 2008) nok for den inspirasjonen dere gav meg.
Jeg føler ikke at jeg må ofre noe, tvert imot. På Evjeklinikken fikk jeg den enkle oppskriften og et nytt og mye bedre liv. Godt å vite dere finnes. Jeg har anbefalt dere for mange.

 

Widar's kommentar:

Dette kan du greie også! Ikke vent, ut og gå! Bli mer aktiv, det gir gode resultater.
Bruk kroppen som transportmiddel og sats på et normalt fornuftig kosthold.