Aktiv påske

Skrevet av fysioterapeut ved Evjeklinikken.

I påsken og andre høytider kan treningssentrene ofte være stengt, eller ha redusert tilbud med færre gruppetimer/sal-timer enn normalt.

Påsken er for mange forbundet med sol, snø og skiturer. For andre som nødvendigvis ikke har ski eller ønsker/klarer å gå på ski for å være aktiv, kan det fort bli en unnskyldning til å være mindre aktiv enn normalt. Det er mange alternativer til å sitte inne å spise påskegodt hele uken.


Her kommer noen forslag til aktiviteter du og familien din kan gjøre som alternativer i påsken for å opprettholde aktivitetsnivået, humøret og mestringsfølelsen, i høytiden.

 

Trugetur
Truger er et fint alternativ til ski hvis du er på fjellet/hytta og har snø rundt deg. Du behøver ikke gå så langt for å få en fin opplevelse. Prøv deg en liten runde utenfor spor og løyper da vel!

 

Snø-aktiviteter
Å bygge snøborg, snølykt, snømann eller lage engler i snøen er fine aktiviteter sammen, hvor du ikke nødvendigvis tenker over at du er i aktivitet. I tillegg er det jo veldig morsomt og du får gjort noe sammen som familie.

 

Rebusløp
Her er det mange varianter og kun fantasien som setter grenser:

  • Bygg en snølykt/snømann eller andre kreasjoner. Den mest funksjonelle, største eller kreative vinner.
  • Kaste snøball på blink.
  • Hvem kan hoppe lengst i snøen og får best stilkarakter.
  • Quiz og diverse kunnskapsspørsmål kan være gøy å ha med.
  • Gå til forskjellige historiske plasser i nærområdet og svar på oppgaver knyttet opp mot stedet.
  • Det går an å legge inn noen fysiske oppgaver innimellom, som push-ups mot et tre eller knebøy,
    som et par eksempler.

Er du virkelig kreativ kan du lage rebusen som en gåte, der gruppen må løse oppgaven/gåten for å komme videre til neste oppgave/gåte.

 

Frisbee-golf
Ta med kjente og kjære og prøv noe nytt. Det er mange byer og tettsteder som tilbyr frisbee-golf. Eller lag din egen bane ved å peke ut trær, hyttevegg, benk osv. som blink.

 

Så kom deg ut, finn alternativer til den vante treningsrutinen og vær aktiv, om det er alene eller sammen med hele familien!

Lykke til og god påske!

 

2016_uke_12_bilde_1.jpg