For å endre størrelsen på tekst, hold ctrl tasten nede (cmd på mac) og trykk (+) for å skalere opp (-) for å skalere ned

A+

Noen ganger er det ikke så mye som skal til før ting skjærer seg, men aldri har det hendt at noe  smått har veltet om på så mye for så mange.

Snart reiser årets siste pasienter hjem for en velfortjent julehøytid. Det er en tid for ettertanke – og gjerne litt omtanke. Evjeklinikken har hatt noen uventede stopp på reisen dette året; noen reparasjoner, mange forsinkelser, og ikke minst har vi måttet gå mange ekstra runder for sikring av last og passasjerer. Men vogna vår ruller fortsatt. Vi har hatt flaks. Det kan vi takke våre samarbeidspartnere for, blant dem Helse Sør-Øst, som har vist forståelse og fleksibilitet i denne fasen. Men aller mest vil vi takke pasientene, som til tross for mange tuer i veien – og mang en tung bør – har vært enestående positive, endringsvillige og fulle av tilgivelse alle gangene vi har rotet oss bort i ukjent terreng. Slikt reisefølge er godt å ha.  

Noen av dere har til vår sorg blitt stående igjen langs veien. Kanskje fikk du ikke gjennomført dine avtalte opphold ved klinikken i år på grunn av våre strenge prioriteringer for å opprettholde pasientenes sikkerhet. Til neste år skal vi prøve å komme deg i møte. Vi legger nå en inntaksplan som innebærer muligheter for å ta igjen det tapte, enten som samlet gruppe eller enkeltvis.

Denne høsten har vi hatt tre grupper som har gjennomført sitt første opphold ved klinikken. Alle disse gruppene har hatt opphold av seks ukers varighet. Neste halvår har vi også planer om å ta inn tre nye slike grupper for seks ukers opphold. Coronakrisen har ikke redusert behovet for behandling ved klinikken, men med alle disse inntakene har vi i det minste håp om at ikke ventelistene skal fortsette å vokse. Vi ønsker at klinikken skal kunne tilby pasienter hjelp når de trenger det. Til høsten håper vi å kunne gå tilbake til førsteopphold av vanlig tre ukers lengde, slik mange ønsker.

Vi vil avslutte med å sende en hilsen til alle dere fantastiske mennesker vi har hatt ved klinikken. Dere har hatt tunge tider før og hentet styrke hos hverandre. Sammen skal vi klare coronakrisen også. Og husk: Du skal være en stund i mørket for å virkelig verdsette lyset når du kommer til enden av tunnellen.

Ringen sluttes.

Skrevet av: Einar Kristian Tveitå (Klinikkoverlege ved Evjeklinikken)