Evjeklinikken i diabetes-samarbeid med Sørlandet Sykehus

    |  22. November 2018

Evjeklinikken har inngått en samarbeidsavtale med Sørlandet sykehus i Arendal for oppfølging og kursing av voksne personer med diabetes type 1 og 2. Bakgrunnen er at sykehuset har stor pågang og ventelistene derfor er lange.

Det blir et tett samarbeid mellom diabetessykepleier Mona Iren Torsteinsen ved Evjeklinikken, og overlege ved endokrinologisk seksjon i Arendal, Marianne Høglund. 

Mona Iren Torsteinsen har spesialutdanning innen diabetes sykepleie, og kan derfor avhjelpe med både ulike kurs og mellomkontroller for dem som har lang reisevei.

Aktuelle kurs er startkurs, insulinpumpekurs, kurs i karbohydratvurdering og kurs i bruk av vevsglukosemålere.
Vi har allerede satt i gang flere kurs som du kan lese mer om nedenfor.

Samarbeidet gjelder kun for pasienter fra Aust -Agder. Øvrige personer er også velkommen til å melde seg på, men disse må betale kursavgiftene selv.

Henvisning:

Samarbeidet skal ledes av spesialist innen endokrinologi ved sykehuset i Arendal, og henvisninger fra lege må derfor rettes dit for vurdering av hvem som kan få time, oppfølging eller kursing ved Evjeklinikken.

Egenandeler for behandling vil følge samme prosedyrer og regelverk som gjelder for konsultasjoner i spesialisthelsetjenesten.

Dette betyr samarbeidsavtalen for deg som har diabetes (1 og 2):

  • Du slipper å reise til Arendal for mellomkontroller. Disse kan du få utført ved Evjeklinikken.
  • Du kan gå på kurs ved Evjeklinikken, både for diabetes type 1 og 2.
    (Om du har diabetes, men ikke har fått tilgang til kurs for å lære å leve med diabetesen, kan fastlegen din henvise deg til sykehuset i Arendal. Kurset gjennomføres på Evjeklinikken)

Kurs:

  • Neste diabetes-kurs er planlagt våren 2019.

© 2020 Evjeklinikken